24/9/14

Πυροβολισμοί εναντίον μαθητών - Αναγκαίες οι ενωτικές ομάδες αυτοάμυνας και περιφρούρησης!

Σύμφωνα με ανακοίνωση μαθητών του 1ου και 2ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Καισαιριανής, αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον τους στην προσπάθεια να "σπάσουν" την κατάληψη του σχολείου! Πρόκειται για μια τρομοκρατική επιχείρηση ενάντια σε αγωνιζόμενους μαθητές που όμως αντί να τρομοκρατήσει, κάνει το μαθητικό κίνημα ακόμα πιο αποφασισμένο!

Ακόμα, επιβεβαιώνει την ανάγκη να γίνει πράξη η πρόταση μας για ενωτικές ομάδες αυτοάμυνας και περιφρούρησης σε σχολεία, σχολές, γειτονιές και χώρους εργασίας, ενάντια στην τρομοκρατία της αστυνομίας και των φασιστών. Οι ομάδες αυτές θα πρέπει να αποτελούνται από επαρκώς εξοπλισμένους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, της νεολαίας και της Αριστεράς και να υπάγονται στον έλεγχο των αντίστοιχων γενικών συνελεύσεων (των σχολείων, των σχολών, των εργατικών σωματείων, των τοπικών οργανώσεων). Ταυτόχρονα, είναι ανάγκη να συντονίζονται σε τοπικό/κλαδικό επίπεδο και φυσικά σε πανελλαδικό επίπεδο - σε μια Πανελλαδική Ομάδα Αυτοάμυνας, που θα βρίσκεται και αυτή αντίστοιχα υπό τον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων των εργαζομένων και της νεολαίας. Με αυτόν τον τρόπο οι αγώνες μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων θα ατσαλωθούν απέναντι στην κρατική/κυβερνητική και φασιστική τρομοκρατία!

αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα www.alfavita.gr:

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 22/9 οι μαθητές του 1ου και 2ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Καισαριανής αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στα σχολειά τους αντιδρώντας στις απορρίψεις του νέου Λυκείου και στην Τράπεζα Θεμάτων, στις άθλιες σχολικές εγκαταστάσεις και στο γεγονός ότι αναγκάζονται να αγοράζουν βιβλία από την τσέπη τους. 

Η «εγκληματική» αυτή πράξη καταστάλθηκε από την άμεση επέμβαση τριών περιπολικών από το Α.Τ Καισαριανής. Χωρίς κάποια αντίδραση από τους μαθητές ο ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε τρεις φορές προς το μέρος τους(όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους) ενώ οι υπόλοιποι εισέβαλαν στο προαύλιο του σχολείου σημαδεύοντας και απειλώντας τους μαθητές που ήταν στον χώρο. Σε συνθήκες τρομοκρατίας μετέφεραν τους μαθητές με χειροπέδες στο Α.Τ Καισαριανής όπου τους κράτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες χωρίς καμία εξήγηση για τα αίτια κράτησης τους.




Μαθητική εφημερίδα REVOLUTION - Καμπάνια "Νεολαία ενάντια στον Καπιταλισμό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου